Scheibl György – Német nyelvtan 222 pontban

Scheibl György - Német nyelvtan 222 pontbanA Német nyelvtan 222 pontban című könyv véleményem szerint a legjobb magyar nyelven megírt német nyelvtankönyv, jelenleg is ebből tanítok. A szerző, dr. Scheibl György az Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Germán Filológiai Intézetének egyetemi docense, kiváló nyelvész. Egyetemi éveim alatt jómagam is részt vettem több kurzusán.

A könyvét is olyan logikusan és érthetően írta meg, mint ahogyan az óráit tartja. A Német nyelvtan 222 pontban kezdőknek és haladó nyelvtanulóknak egyaránt hasznos, alaptól a felsőfokig tartalmazza a német nyelvtan törzsanyagát. A német nyelvtant szisztematikusan, egymásra épülő pontokba szedve írja le. A német és a magyar nyelv hasonlóságaira és különbségeire épített magyarázat nagymértékben megkönnyíti a német nyelvtanulást.

A Librinél most 5% kedvezménnyel megvásárolható.

Mivel a szerző régóta tanít és vizsgáztat, úgy írta meg az egyes fejezeteket, hogy felhívja a figyelmet azokra a tipikus hibákra, amelyeket a német nyelvet tanulók leggyakrabban elkövetnek. A nyelvtani problémákat szellemes, vicces példákon keresztül magyarázza, a könyv példamondatai egy sztorira vannak felfűzve, így azokat könnyebb memorizálni. A könyv legnagyobb előnye, hogy magyar nyelven magyarázza el a német nyelvtani szabályokat. Összefoglaló táblázatok segítik az egyes anyagrészek megértését, az igevonzatokat, főnévi és melléknévi vonzatokat tartalmazó szógyűjtemények pedig valóságos kincset érnek. Komplex, magas szintű tudást nyújtó, példákon alapuló magyarázattal tanító, kiváló nyelvészeti munka. Aki alaposan meg akarja tanulni a német nyelvtant, és meg is akarja érteni a német nyelv működésének alapelveit, annak ezt a könyvet ajánlom, nélkülözhetetlen segédeszköz a német nyelvtanuláshoz.

Vedd meg most a Librinél!

Kiadó: MAXIM Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 348
Kiadás éve: 2012