Miért tanulj meg németül?

  1. Miért pont németül tanuljakMert a HR-esek nem győzik felhívni az állást keresők figyelmét arra, hogy „lámpással kell keresni manapság azokat a szakembereket, akik jól tudnak németül”. Ez egy piaci rés, ahová te is betörhetsz. Tűnj ki az angolosok homogén tömegéből a jó német nyelvtudásoddal, így nagyobb esély lesz arra, hogy rád esik a HR-es választása.
  2. Mert nagyon sok német cég van Magyarországon, a vidéki nagyvárosokban is, ezért aki jól tud németül, könnyebben talál állást. Nemcsak a gazdasági életben, hanem informatikusként vagy szoftverfejlesztő mérnökként is keresik a cégek azokat a pályakezdő és már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat, akik tudnak németül, és meg is becsülik őket. Ez az állásbörzéken is egyre inkább tapasztalható.
  3. Mert az előbbi ok miatt az angol után a német a leginkább keresett nyelv a munkaerőpiacon is. Manapság, ha valaki komoly karriert, jól fizető állást szeretne, elvárás, hogy az alapként kezelt angol mellett még egy idegen nyelven tudj szótárhasználat nélkül olvasni, írásban és szóban is magabiztosan kommunikálni. Sokszor olyan teamekben kell dolgozni, amelyekben külföldi kollégák is vannak, nemcsak magyarok. Nincs idő minden szót megnézni a szótárban. Az álláshirdetésekben pedig az angol mellett még mindig a német szerepel leggyakrabban elvárásként.
  4. Mert olyannyira kell a németes a német multi végekhez, hogy akkor is bekerülhetsz például egy német szoftvercéghez, ha bölcsész vagy, de nagyon jól tudsz németül, és van némi affinitásod az informatikához. Ezek a cégek ugyanis SSC-k is, és ügyfélszolgálatosként kezdhetsz náluk, majd később tréningekkel vagy képzésekkel más irányba is van lehetőséget fejlődni. De a bejutáshoz a német nyelvtudás kell!
  5. Mert amint már az előbbiek alapján sejtheted, ma már kevesebben beszélnek valóban jól németül, mint korábban, így aki jól tud németül, arra a nyelvtudása miatt szinte lecsapnak a multi cégek.
  6. Mert ez egy logikus, és ezért fantasztikusan könnyen érthető nyelv. Ha megérted, hogyan működik, elkezded szeretni benne azt, amit korábban utáltál: hogy ilyen logikus és ésszerű.
  7. Mert sok szószerkezet hasonló a magyarhoz, így könnyebb megérteni. Nem is tagadhatjuk le a történelmi múltunkat és a nyelvújítást.
  8. Mert a németek még a favicceinken is nagyon jóízűen tudnak nevetni.