Kulcsár Péter – Sprich einfach B2! – Vita és érvelés – Képleírás és témakifejtés – Német szóbeli érettségire és nyelvvizsgára (Goethe, Telc, ECL)

A könyv alapvetően középfokú (B2 szintű) német szóbeli nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire való felkészüléshez ajánlott, de a felsőfokú (C1 szintű) nyelvvizsgák esetében is kiváló a szókincs megalapozásához. A könyv legnagyobb előnye, hogy nem pusztán szavakat, hanem kollokációkat, azaz állandósult szókapcsolatokat, tehát kifejezéseket tanít. Ezáltal tanulhatunk meg valóban szépen, németesen beszélni és írni. E nélkül csak egymás mellé rakosgatnánk a szavakat a magyar anyanyelvi tudásunkra támaszkodva, és gyakorlatilag tükörfordításokat alkalmaznánk, ami a német nyelvben sokszor idegenül hat. Ez a könyv viszont megtanítja, melyik ige mellé melyik főnevet vagy kifejezést kell illeszteni, így valóban összeillő szavakból tudjuk megalkotni a kifejezéseket.

A Librinél most 5% kedvezménnyel megvásárolható.

Kulcsár Péter -Sprich einfach B2A könyvben a német B2-es szintű Goethe, TELC és ECL szóbeli nyelvvizsgák, valamint az emelt szintű szóbeli érettségi feladattípusainak megfelelő feladatok szerepelnek, amelyek gyakoroltatják a vitához és érveléshez szükséges szófordulatokat, technikákat. Ezek a feladatok már szinte minden nyelvvizsga fő feladattípusát alkotják. A vizuális impulzus (kép) alapján való témakifejtést is gyakoroltatja a kiadvány, ami szintén sok nyelvvizsgán típusfeladat. A könyv használatával fejleszthető a szóbeli beszédkészség, bővíthető a szókincs, valamint választékosabbá tehető a kifejezőkészség. A könyv a B2-es szintű nyelvvizsgák témaköreiből 20 témát dolgoz fel, figyelembe véve a különböző nyelvvizsgák és az emelt szintű érettségi vizsgakövetelményeinek témakörleírásait.

Tanítványaim vizsgatapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a könyvben szereplő témák rendszeresen visszaköszönnek mind az írásbeli nyelvvizsgák Leseverstehen (olvasott szöveg értése) feladataiban, mind pedig a szóbeli nyelvvizsgákon. Minden fejezet végén található német-magyar szó- és kifejezésgyűjtemény. Ha a nyelvtanuló végighalad a könyv fejezetein, olyan valóban használható, igazán németes szókincsre tehet szert, hogy képes lesz egy-egy témában kimerítő választ adni a szóbeli vizsgán felmerülő kérdésekre, meggyőzően tud érvelni álláspontja mellett, és összefüggően, logikusan tud beszélni egy-egy problémáról.

Vedd meg most a Librinél!

Kiadó: MAXIM Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 224
Kiadás éve: 2016