Hessky Regina – Német-magyar kéziszótár

Német fordító és tolmács szakosként hamar meggyőződtem a Hessky Regina által szerkesztett kéziszótárak előnyeiről. A Német-magyar kéziszótár általános köznyelvi szótár, amely az aktuális szókincset, az élő beszédet tükrözi.

A szócikkek érthetőek, alaposak, az igei, főnévi, melléknévi vonzatok, kollokációk, állandósult szókapcsolatok szerepelnek a szótárban, rengeteg példamondattal gazdagítva. A szótár tehát nemcsak különálló, egyes szavakat, hanem kollokációkat, állandósult szókapcsolatokat tanít, amelyeket kontextusba helyez a szócikkeken belül közölt német és magyar nyelvű példákkal, így a nyelvtanuló el tudja sajátítani a kifejezések gyakorlati használatát is. Ezáltal tanulhat meg valóban németül, hogy a beszéde vagy az írásbeli kommunikációja ne egymás mellé helyezett szavakból álljon, amelyek sokszor nem illenek össze, mert a magyar anyanyelvi tudása alapján próbálja egymás mellé helyezni a szavakat, hanem az adott ige mellé a vele összeillő főnév és egyéb más szó kerüljön. Ettől lesz a német nyelvű kommunikáció valóban németes.

A Librinél most 5% kedvezménnyel megvásárolható.

A szótár 40 000 címszót, 90 000 ekvivalenst, 60 000 példát és fordítást tartalmaz. A szótárt középiskolások, nyelvszakos hallgatók, tanárok és fordítók is használhatják, mivel a szótár a Duden szótárban megfigyelhető elvek mentén készült, igazi komoly munka.

Vedd meg most a Librinél!

Kiadó: Grimm Könyvkiadó Kereskedelmi Kft.
Oldalak száma: 1512
Kiadás éve: 2015